JIMMY BUMA | over 786FRIDGE

JIMMY BUMA | over 786FRIDGE

| News |

Toen ik voor de eerste keer van 786FRIDGE vernam was ik zwaar teleurgesteld. Het pronkstuk van mijn huiselijk interieur, een Amerikaanse Samsung Fridge (dubbeldeurs, ijsblokjes alles, jwz) was net ter ziele gegaan. Aangezien ik zo pienter was geweest om zelf monteur te spelen, moest ik op zoek naar nieuwe onderdelen hiervoor. Je kunt je mijn teleurstelling imagineren toen ik na wat gegoochel op Google erachter kwam dat 786FRIDGE helemaal geen PokéCenter voor koelkasten was maar meer een soort Scappino 2.0. 

Desalniettemin ben ik uit soort van quasi-beleefdheid naar de eigenaar toe, toch maar even wezen koekeloeren. Ik had er voorzichtig gezegd, eigenlijk nul vertrouwen in dat deze straat weer ging leven. Het was in den beginne (2009) namelijk een klein winkeltje, in een, aan beide kanten doodlopend straatje.

 

foto: de Hoogstraat ten tijde van Niels zijn jeugd 

Vandaag de dag is de Hoogstraat weer een stukje Alkmaar waar je graag doorheen loopt. Oké eerlijk is eerlijk, dat komt mede door het mokerfijne kaanwerk van Djaya Makmur. Echter dat 786FRIDGE met vijf winkels een groot aandeel in deze nieuwe koers heeft, spreekt voor zich eigen of course. Anders dan de straatnaam doet vermoeden, hoef je niet hoog(geleid) te zijn om naar binnen te mogen. Ook straatschoffies, (Beemster)boeren als Tess en alle andere mensen zijn gewoon welkom zonder gastenlijstplek. 

Voor de mensen die denken dat Acne Studios een hotspot is om van je puistjes af te komen en Goosecraft thermokleding voor ganzen, het zijn voorbeelden van merken die verkocht worden bij 786FRIDGE. Ik zat eraan te twijfelen om het te laten overkomen alsof ik dit zelf al langer dan een week wist, echter zélfs ik kan niet zo goed liegen. 

Ergo, het is dus een uitstekende locatie om jouw verder bij H&M bij elkaar geraapte outfit zwaar te upgraden met een paar hippe stappers, knappe tas o.i.d. voordat je naar Ibiza of de camping in Bakkum gaat om te shinen. Nu weet ik uit redelijk onbetrouwbare bronnen, dat er sinds kort ook kledij in de handel is bij 786FRIDGE. Dit is niet onopgemerkt gebleven en dat klanten blijkbaar staan te popelen om deze nieuwe collecties te bekijken, wordt steeds eminenter duidelijk. 

Bovenstaande ook getuige onderstaande. Een enthousiaste aspirant-klant verwarde de verruimde openingstijd op koopavond [tot 21:00] met de Shopping Night [tot 23:00]. Althans zo luidt de officiële persverklaring. 

Het is dat, of de eigenaar die na een aantal glaasjes danswater in de net geopende Victorbar zijn/haar sleutels kwijt was en er toch in moest. Joost may it knowen. 

Er is echter wel een groot probleem met 786FRIDGE, wat helaas vaker voorkomt met dit soort toko’s. Ik durf namelijk als gewone sterveling meestal niet zomaar naar binnen te lopen. Dit omdat er altijd een jongen of meisje in de winkel staat die vriendelijk-glimlachend maar van-binnen-jou-uitlachend naar je kijkt omdat je nog in je Puma Sparco’s loopt, ofwel een brandhorny eigenaar die jou meer mooie merken aanprijst dan dat er sterren aan de hemel staan. 

Hier heeft de denktank van 786FRIDGE nu wat op gevonden. Een gesmeerd lopende webshop welteverstaan. Zo kun je sinds kort jouw item(s) naar keuze online bestellen en op supergaande wijze 786FRIDGE binnen lopen om in alle rust te shoppen. Mocht je erin getrapt gestapt zijn, haal dan bij nieuwe schoenen ook meteen een nieuwe broek. Immers “hoe strakker de brakka, hoe meer aandacht op de patta” aldus Maradonnie, groots denker van deze tijd. 

Voor de mensen die niet zo bekend zijn met/in de Kaashoofdstad het volgende. Waar Amsterdam eigenlijk heeft afgedaan is Alkmaar de laatste tijd redelijk áán. Het wordt steeds meer de moeite om elders vanuit het (buiten)land een bezoekje te brengen en hier te vertoeven. Voornamelijk omdat er prima spots zijn bijgekomen de laatste jaren. Als je wilt weten welke dat zijn moet je maar één van de 15 miljoen blogs/vlogs checken die ons land rijk is. Ik ga geen reclame maken voor bijvoorbeeld Saladebar Oogst (eet top) of het nieuwe Café Castel (drinkt top) aangezien ik mijn superobjectieve status wil behouden. 

Wat die blogs/vlogs betreft kan je sowieso tegenwoordig je digitale kont niet keren of je struikelt over weer een instagramblogger, youtubevlogger of een facebookreactie op een uitspraak van een verklaring over een gebeurtenis in het nieuws waarop iemand beledigd is. Zwaar irritant al die bloggers allemaal. Mijn advies: lees de vervelendste (hint), dan ben je weer zo lang mogelijk genezen en kan je weer aan het werk i.p.v. op dinsdagochtend al die nutteloze zooi te lezen in de baas zijn tijd. 

Salut! 

Exclusive news & updates
| Newsletter