786LIFESTYLE | Handige tips om make-up vlekken uit je kleding te krijgen!

786LIFESTYLE | Handige tips om make-up vlekken uit je kleding te krijgen!

| News |

Be gone, you make-up smudge!

Je kent het wel, je bent je in de ochtend aan het opmaken en in alle haast laat je of een kloddertje foundation of het mascara borsteltje op je favoriete shirtje vallen. What a nightmare! Je wilt er natuurlijk meteen wat aan doen, maar in bijna alle gevallen heeft heel hard boenen of heet wassen niet veel zin en zorgt dit alleen maar voor beschadiging van je kleding. Maar... daar hebben wij wat op! Als je onze handige tips opvolgt, zijn je make-up vlekken zo weer verdwenen ;). 

First aid with make-up smudges

Er zijn een aantal handelingen die een must zijn bij het verwijderen van je make-up vlekken:

  1. Handel snel, laat foundation of een andere 'natte' vlek niet opdrogen! (Mascara is hiervan uitgezonderd)
  2. Deppen, niet wrijven, vegen of boenen! Anders wordt de vlek alleen maar dieper in je kleding geduwt en ben je verder van huis.
  3. Maak een opgedroogde vlek niet opnieuw nat.
  4. Als je er niet helemaal zeker van bent dat je de vlek er zelf uit gaat krijgen of je durft het simpelweg niet zelf te doen omdat je bang bent dat je het verergert, laat je kledingstuk dan professioneel reinigen bij een stomerij.

Foundation stains

Als er een foundation klodder op je kleding belandt baal je natuurlijk als een stekker. Een vloeibare foundation bevat vaak olie en is dus lastig te verwijderen. Probeer daarom de vlek schoon te maken met een ontvettend product zoals afwasmiddel of haarshampoo. Let op! Deppen, niet wrijven! Verdwijnt de vlek niet? Dan is wassen met een vlekoplossend middel de enige overige oplossing. Gebruik je een poederfoundation? Klop de poeder dan af of blaas het voorizichtig van je kledingstuk. Daarna is het verstandig om vervolgens met make-up remover de vlek te verwijderen.

Eyeshadow stains

Omdat oogschaduw een poedersoort is, gelden dezelfde regels als voor de poederfoundation. Blaas voorzichtig de poeder van je kleding af of zet de stofzuiger erop, om zo echt alle poeder eraf te krijgen. De rest van de vlek maak je schoon met wat oogmake-up remover. Als dit niet lukt, is de wasmachine de enige alternatieve oplossing. In de wasmachine gaat de vlek er bijna altijd uit!

Nailpolish stains

Oei, nagellak vlekken zijn vervelende en hardnekkige vlekken. Een nagellakvlek is ook snel gemaakt. Of je gooit perongeluk het potje om en valt op je broek of je dacht dat je nagels droog waren, maar dat waren ze toch niet... Gelukkig is de oplossing hiervoor eenvoudig. Een watje met aceton of nagellakremover doet wonderen. Dep het watje met aceton of nagellakremover zorgvuldig op de vlek en heb geduld! Het duurt even maar de vlek zal verwijdenen. Pas wel op met aceton of nagellakremover! Er is een kans dat deze spulletjes de kleur van je kleding vervagen en dat wil je natuurlijk niet. Doe eerst een klein testje voordat je dus deze removers gebruikt. 

Lipstick stains

Een lippenstift vlek is snel gemaakt. Je bent je aan het omkleden en komt perongeluk met je lippen tegen je (natuurlijk) witte blouse of je laat simpelweg je lippenstift vallen op je kleding, het gebeurt zo snel! Maar niet getreurd, er is een grote kans dat je deze vlek er gewoon weer uit krijgt. Doe wat wasbenzine of alcohol op een watje en dep voorzichtig. Again, niet wrijven! Gebruik steeds een nieuw watje, zodat de lippenstift op het watje niet weer opnieuw afgeeft op je kleding. Is de vlek bijna weg? Stop dan je kledingstuk in de wasmachine en klaar! Mocht het toch niet lukken, gebruik dan als laatste redmiddel vaseline. Doe de vaseline op de vlek, laat het 10 minuten intrekken en haal daarna de vaseline voorzichtig weg en stop je kledingstuk in de wasmachine.

Mascara stains

Bij mascara geldt de regel 'niet laten opdrogen' niet. Bij een mascara vlek is het handig om deze eerst op te laten drogen. Als de vlek is opgedroogd kun je nameljk het bovenste laagje voorzichgig eraf peuteren. Mascara bevat net zoals vloeibare foundation olie. Het is daarom slim om een vetverwijderend middel te gebruiken zoals afwasmiddel of shampoo. Een beetje alcohol deppen met behulp van een watje doet ook wonderen.

Zo, nu weet je ten alle tijden wat je moet doen als je perongeluk make-upvlekken op je kleding krijgt! En nog één laatste gouden tip: Doe eerst je make-up voordat je je aankleed ;)

makeupon

Exclusive news & updates
| Newsletter