786FRIDGE | New sneaker brand in store, Mercer Amsterdam

786FRIDGE | New sneaker brand in store, Mercer Amsterdam

| News |

There is a new brand in store... Mercer Amsterdam!

Toen ik deze gave sneakers binnen zag komen, wilde ik meteen meer weten over dit merk. Ik zag aan de schoen dat het een sportief maar toch casual merk is. Maar waar staat dit merk voor en wat is de geschiedenis ervan? Ik zoek het voor jou uit in deze blog!

De oprichter van dit merk is Pim Dresen. Hij groeide op in Amerika en kocht zijn eerste paar sneakers toen hij 10 jaar oud was op Mercer Street in Soho, New York. Vanaf toen was hij verslaafd aan sneakers en begon ze te verzamelen. Later verhuisde hij naar Amsterdam, waar zijn sneaker verslaving eigenlijk pas écht begon. 

Na een tijdje begon hij zijn eigen sneaker ideeën te bedenken. Hij vond het maar niks dat iedereen de zelfde sneakers droeg als hij en hij vond de pasvorm van sommige sneakers niet fijn. Hij begon zijn eigen ontwerpen te tekenen en ondertussen werkte hij fulltime bij een bank.

Toen hij een een van de beste productie faciliteiten in Portugal had gevonden, ontwierp hij zijn eerste sneaker en liet de schoen produceren. Hij maakte een Instagram account aan en plaatste de schoen op zijn pagina. Op een dag kreeg hij een belletje van zijn eerste klant ooit, die de schoen van Pim in zijn winkel wilde hebben. Pim weigerde het aanbod omdat hij nog nieteens een naam had voor zijn schoen, laat staan prijzen of een hele collectie. Maar de klant stond er op dat hij de schoen in zijn winkel wilde verkopen, en zo begon het verhaal van het merk Mercer Amsterdam. Kort erna stopte Pim met zijn werk bij de bank en stortte zich helemaal op zijn merk.

De naam Mercer Amsterdam komt van de 'Mercer Street' in New York waar hij zijn eerste paar sneakers kocht en Amsterdam komt van zijn huidige woonplaats. Het merk staat voor afhankelijkheid. Zij maken sneakers die anders zijn dan de rest. De sneakers zijn een combinatie van streetwear en luxury. Het idee is dat je deze sneakers met alle stijlen kunt dragen, van stoer tot aan casual. Het mooie aan deze schoenen is dat ze handgemaakt worden met de fijnste Italiaanse materialen.

Ben jij ook zo weg van deze vette sneakers? Shop ze dan hier!

 

mercer amsterdam

mercer amsterdam

Exclusive news & updates
| Newsletter